ΕΜΕΙΣ

Ο Νίκος Χρηστίδης είναι Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής και Αρωματοθεραπευτής – Αρωμαχολόγος (αρωματικός ψυχολόγος) με Διδάκτωρ στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Έχει σπουδάσει και εργαστεί στο Παρίσι για 25 χρόνια.

Στην Ελλάδα, εκτός από την ιατρική πρακτική, παραδίδει σεμινάρια – μαθήματα Επιστημονικής-ιατρικής αρωματοθεραπείας σε επαγγελματίες της υγείας και μή στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Επιστημονικής Αρωματοθεραπείας το οποίο παρέχει πλήρη επαγγελματική εκπαίδευση στην επιστημονική αρωματοθεραπεία. (πληροφορίες τηλ :210 72 42151)

Η ιατρική δεν είναι μόνο η τέχνη που θεραπεύει τους ανθρώπους από τις ασθένειες αλλά και η πρόληψη των ασθενειών. Ο αφοσιωμένος και ευσυνείδητος ιατρός για να πετύχει τον θεραπυτικό σκοπό του, έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιήσει τόσο τα αλλοπαθητικά φάρμακα χημικής σύνθεσης όσο και διάφορα εναλλακτικά “γιατρικά” που βρίσκονται στη διάθεση του: φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία, ομοιοπαθητική, θεραπεία με ιχνoστοιχεία, διαιτητική, διατροφή, τα ευεργετήματα του νερού, του μελιού, του αργίλου, των ελιξιρίων των ανθέων. Συμπληρωματικά, θα συμβουλεύσει επίσης σκέψη, διαλογισμό, γιόγκα, σιάτσου, ρεφλεξολογία, βελονισμό, ενεργειακά μασάζ.  Ο άνθρωπος που υποφέρει έχει δικαίωμα να τον παρακολουθεί και να τον συμβουλεύει γιατρός με “ανοικτό μυαλό” που χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να αποκαταστήσει την εύθραυστη ισορροπία της υγείας. Η αρμονία και επομένως η ευεξία των ατόμων έχει ως προϋπόθεση την αντίληψη της ενότητας του έμβιου όντως όπου το σωματικό, το νοητικό και το πνευματικό είναι ένα. Ο ιατρός που δε λαμβάνει υπόψη του παρά μόνο μια όψη της εμβίου ενότητας του ανθρώπου δεν μπορεί ισχυριστεί  ότι μπορεί να θεραπεύσει παθολογικές καταστάσεις μακροπρόθεσμα.

Θα ήταν εξ ίσου ανόητο να αγνοήσει κανείς συνολικά τη προσφορά της συνθετικής χημείας όσο και να απορρίψει τα προφανή ευεργετήματα της εναλλακτικής ιατρικής σε ότι αφορά την ανθρώπινη υγεία. Όλες οι επιλογές μπορούν να αλληλοδιαδέχονται ή να συμπληρώνονται χωρίς να συγκρούονται. Η διαχείριση του κεφαλαίου υγεία μας αφορά όλους. Η στροφή σε φυσικά και αποτελεσματικά προϊόντα όπως ύλη, ενέργεια και πληροφορία είναι αξιέπαινη.

 Η Ιατρική Αρωματοθεραπεία αντλεί τη δύναμη της από την ευφυΐα και την ισχύ της αιώνιων δώρων της φύσης : ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ.

Ο Ν. Χρηστίδης είναι επιστημονικός σύμβουλος της Athinarom, της εταιρείας που διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα τα προϊόντα της Pranarôm International στην Ελλάδα, παγκόσμιου leader στην εμπορία και διάθεση 100% αγνών και φυσικών αιθερίων ελαίων με Χημειότυπο, κατάλληλων για λήψη από το στόμα.

Έχει σπουδάσει Ιατρική αρωματοθεραπεία στο  Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : aromatotherapeia@yahoo.gr

Μπορείτε να δείτε το Βίντεο για τα αιθέρια ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Leave a comment