Η ιατρική των αιθερίων ελαίων

Η έννοια της αρωματοθεραπείας

Πρόκειται για τη θεραπευτική χρήση αιθερίων ελαίων χημειοτυπικών (=γνωστής βιοχημικής σύνθεσης) μέσω:

  1. της επιδερμίδας
  2. του στόματος
  3. της μύτης
  4. του αυτιού
  5. του κόλπου
  6. του ορθού
  7. της όσφρησης.

Προσφέρει θεραπεία ως συμπληρωματική, θεραπευτική ή προληπτική αγωγή σε μεγάλο εύρος παθήσεων στον άνθρωπο, στο ζώο και στα φυτά, τόσο σε ότι αφορά την καταστροφή παθογόνων εστιών λοίμωξης όσο και στη διαχείριση συμπτωματικών, οργανικών ή λειτουργικών διαταραχών της εν λόγω νόσου.

Ορισμός αιθερίου ελαίου

Αιθέριο έλαιο είναι υγρό απόσταγμα, συμπυκνωμένο και σύνθετο, που παραλαμβάνεται με απόσταξη με υδρατμούς από αρωματικό φυτό ή τα όργανά του (άνθη, φύλλα, ξύλο, ρίζες, φλοιός, καρπός, κλπ.).

Αιθέριο έλαιο είναι επομένως η ουσία (essence) που έχει αποσταχθεί από αρωματικό φυτό. Η σύστασή της περιλαμβάνει περίπου μια εκατοστή τερπενικές και αρωματικές ενώσεις ιδιαίτερα δραστικές και πρωτότυπες για την καθημερινή υγεία.

Η φυσική αλχημεία των αιθερίων ελαίων ή της αρωματικής βιοχημείας.

Η αλλοπαθητική χημεία βαδίζει τη δραστηριότητά της σε συνθετικά μόρια που προέρχονται από τη βιομηχανία, ενώ η αρωματοθεραπεία εξηγεί τις ιδιότητες των αιθερίων ελαίων με στοιχείο αναφοράς τα αρωματικά μόρια που τη συνθέτουν. Είναι ορθό να ισχυριστούμε ότι η αρωματοθεραπεία είναι αλλοπαθητική ιατρική, αλλά φυσική.

Το προϊόν που προέρχεται από τη χημική φαρμακευτική βιομηχανία είναι νεκρό, άψυχο, χωρίς ενέργεια, διαταράσσει την ισορροπία της ζωής. Αντίθετα, κάθε φυσικό προϊόν είναι ζωντανό, προικισμένο με αναζωογονητική ενέργεια, είναι ικανό να αποκαταστήσει την αρμονία κινητοποιώντας τις ζωτικές λειτουργίες. Παρότι η φυσική βιοχημεία παραμένει συχνά δυσνόητη, είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι κάθε ιδιότητα εξηγείται με λογικό και επιστημονικό τρόπο.

Εμπιστευθείτε μόνο τα αιθέρια έλαια της Pranarôm

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s