Καλλυντικά και κοινή λογική

slow-shopping-300x275     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι γυναίκες περιμένουν πολλά από τα καλλυντικά τους. Πιστεύουν σε πράγματα που δεν υπάρχουν. Μια επιδερμίδα με κανένα ελάττωμα για πάντα, ούτε μία ρυτίδα, σφιχτοί πόροι, ποτέ ένα σπυράκι… Το δέρμα είναι ένα όργανο που αναπνέει και αλλάζει, Για να διατηρηθεί δροσερό, ελαστικό και νέο χρειάζεται προστασία και ενυδάτωση. Αυτές οι δύο βασικές ανάγκες της επιδερμίδας. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν πολλά πολύ απλά προϊόντα. Δεν χρειάζεται να τρέχετε να βρείτε το τάδε φύκι στα βάθη της θάλασσας ή το εκχύλισμα εντελβάις που έχει ανακαλύψει ένας ιερέας των Μάγια!!! (υπερβάλλω αλλά …   ).

Είναι πολύ απλό να έχετε όμορφη επιδερμίδα αν χρησιμοποιείτε φυσικά συστατικά : : φυτικά λάδια, φυτικά βούτυρα, ανθόνερα, αλόη βέρα καθαρή, αιθέρια έλαια

Αν όμως θέλω να το ευχαριστηθώ τότε αλλάζει το πράγμα. Αγοράζω ένα προϊόν γκλάμουρους σε μια πολυτελή συσκευασία που συνοδεύεται από ένα ωραίο μύθο. Δεν είναι κακό να αγοράσετε μία κρέμα Guerlain ή Chanel πάνω από 100 € αν σας ευχαριστεί αλλά να ξέρετε ότι πρόκειται για μία αγορά glamour και ότι η τιμή και το περιτύλιγμα δεν κάνει το προϊόν πιο αποτελεσματικό ή ελάχιστα… Απλή λογική !

Το καλύτερο παράδειγμα μια έξυπνης κοσμητολογίας (slow cosmetics) αποτελεί ένα φυτικό λάδι (χοχόμπα, αργκάν, καλέντουλα) εμπλουτισμένο με ένα αιθέριο έλαιο που να ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Το έξυπνο αυτό καλλυντικό καλύπτει μια συγκεκριμένη ανάγκη  με τον πιο κατάλληλο, άμεσο και φυσικό τρόπο… Εκτός από το μείγμα λάδι + αιθέριο έλαιο υπάρχουν και άλλες μορφές καλλυντικών ΒΙΟ που εξελίσσονται συνεχώς χωρίς όμως πέσουν στην παγίδα της υπερβολικής τεχνολογίας των εργαστηρίων κοσμητολογίας που προτείνουν προϊόντα χωρίς πραγματική επιστημονική εκτίμηση της αποτελεσματικότητας τους.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ομορφιά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s