Πελματιαία Απονευρωσίτιδα (Άκανθα φτέρνας)

Άκανθα ή πελματιαία απονευρωσίτιδα

Άκανθα ή πελματιαία απονευρωσίτιδα

Πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι η φλεγμονή της πελματιαίας απονεύρωσης (το κομμάτι του συνδετικού ιστού το οποίο διαμορφώνει την καμάρα του πέλματος ).    Παρουσιάζεται με οξύ πόνο κάτω από την πτέρνα μετά τα πρώτα βήματα το πρωί ή σε παρατεταμένη καθιστική θέση. Η ύπαρξη οστικής προεξοχής στη κάτω επιφάνεια της πτέρνας που ονομάζεται «Άκανθα» δεν είναι αυτή που προκαλεί την φλεγμονή αλλά θεωρείται προδιαθεσικό παράγοντα στην εμφάνιση της.  Έχει επικρατήσει να αποκαλείται «άκανθα πτέρνης».

Η πελματιαία απονευρωσίτιδα έχει συνήθως ένα ιστορικό μεγάλης χρονικής διάρκειας, δεν ανταποκρίνεται στη συνήθη θεραπευτική αγωγή, και ο ασθενής περιφέρεται από γιατρό σε γιατρό, αναζητώντας λύση. Η επιστημονική Αρωματοθεραπεία προτείνει την εξής συνέργεια αιθερίων ελαίων για το άλυτο αυτό πρόβλημα :

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ :2-3 σταγόνες  του μείγματος τοπικά Χ 3 φορές ημερησίως (σταματάμε κάθε 5η εβδομάδα αν χρειαστεί παρατεταμένη θεραπεία.

Νίκος Χρηστίδης – Ιατρός

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των συνεργειών μας με αιθέρια έλαια είναι εγγυημένη ΜΟΝΟ με τη χρησιμοποίηση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ αιθερίων ελαίων.

Αγορά αιθερίων ελαίων PRANAROM κλικ εδώ

Leave a comment

Filed under ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s